Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


álomdiéta

2010.05.26

Dr. Csábi BettinaA Dr. Csábi Bettina nevével fémjelzett „Álomdiéta” menüvel az Eötvös Menü kínálatában is találkozhatunk. A II. Öko-napon Bettina előadásában bővebben hallhattunk a diéta lényegéről.

 

 

Az „Álomdiéta” rendszere négy alappilléren nyugszik, ezek a táplálkozás, a mozgás, a méregtelenítés és a lelki egyensúly.
Ha eldöntöttük, hogy fittebbek, egészségesebbek, karcsúbbak szeretnénk lenni, és ezért hajlandóak vagyunk tenni is valamit, akkor kezdjük a méregtelenítéssel. Az emberi bélrendszerben 2-6 kg salakanyag található, amit ha sikerül eltávolítanunk sokkal jobban fogjuk érezni magunkat, megszűnik a fáradtságérzetünk, javul a közérzetünk, nem lesz székrekedésünk és emésztési problémánk, és normalizálódik a testsúlyunk is.
Csábi Bettina felhívta a figyelmet a méregtelenítés és a salaktalanítás közötti különbségre is, hiszen a kettő nem ugyanazt jelenti.
Méregtelenítés során a kiválasztó szervekben  felhalmozódott méreganyagok, toxinok, kemikáliák, és egyéb anyagok eltávolítása a veséből, májból, epéből, idegrendszerből, gerincvelőből, szív- és érrendszerből. A salaktalanítás során az emésztőrendszerben keletkezett salakanyagok és az ott felhalmozódó méreganyagok, gyógyszer és antibiotikum maradványok, illetve az általuk elpusztított bélflóra, probioticum törzsek és bélbolyhok eltávolítása a cél.
Fontos, hogy az elsavasodott szervezetünket lúgosítsuk, ezért kerüljük az édes italokat és fogyasszunk 20 testsúly-kilogrammonként átlagosan 1 liter lehetőleg lúgos vizet. Változtatnunk kell az étkezési szokásainkon is, kerülni kell a savasító ételek fogyasztását, mint például az édességek, túl sok hús, stb.


fittAz izzadás a méregtelenítés legjobb formája, ezért sportoljunk, szaunázzunk rendszeresen.
A táplálkozásban nagy szerepet játszik a magyar mérnökök és kutatók által fejlesztett lisztkeverék, melynek szénhidráttartalma jóval alacsonyabb, mint a hagyományos liszteké. Rosttartalma viszont magas, így hozzájárul a méregtelenítéshez is. Ha ételeinket ezzel a lisztkeverékkel készítjük, szinte észre sem vesszük az életmódváltást, hiszen a megszokott ízeket élvezhetjük, mégis sokkal kevesebb szénhidrát kerül a szervezetünkbe, és ezáltal elindul a fogyás folyamata. A lisztkeverék teljes értékű fehérjeforrás, mind a 20 féle biogén aminosavat tartalmazza, így vegetáriánusoknak, sportolóknak is nagyon ajánlott.


A szénhidrátcsökkentett termékek használatával a fogyás mindenképpen beindul, de ezek hatását a sporttal megsokszorozhatjuk. A rendszeres sportolás azon kívül, hogy hangulat- és kedélyjavító, magabiztossá tesz, szépíti a bőrt és gyorsítja az anyagcserét, még az étvágyunkat is csökkenti. Bettina heti 5x1 órás edzést javasol és szerinte a korareggeli órák erre a legalkalmasabbak, hiszen akkor még nem hivatkozhatunk fáradtságra és az edzés után a napunk is sokkal jobb lesz. A diéta alatt fontosak a kardio edzések, ennek hatékony és pénztárcakímélő formája a futás. A futás mellett végezzünk alakformáló gyakorlatokat is.


Ahhoz, hogy igazán jól érezzük magunkat, nagyon fontos a lelki egyensúly is.
Mai világunkban ezt nem könnyű megvalósítani, hiszen rengeteg környezeti inger, stressz ér minket, de különböző relaxációs technikákkal kivédhetjük ezek hatását. Az életmódváltáskor szükséges az egyéni motiváció, tudnunk kell, hogy mit miért akarunk. Egészségesebbek, karcsúbbak, fittebbek szeretnénk lenni? Jobban szeretnénk tetszeni a párunknak vagy saját magunknak? Bele szeretnénk férni a tavalyi ruháinkba? Lehetőleg reális, elérhető célokat tűzzünk ki, és minden nap figyelmeztessük magunkat a célokra, például egy hűtőre kiragasztott fényképpel, ahol még csinosak és karcsúk voltunk. Ha ránézünk erre a képre, biztosan meggondoljuk, hogy éjnek évadján felfaljuk-e a hűtő teljes tartalmát.


Dr. Csábi Bettina termékeivel Baján az Árnika Natúrboltban találkozhatunk, a csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverékkel készíti az Eötvös Menü „Álomdiéta” menüjét, a Koko cukrászda diétás süteményeit és hamarosan szénhidrátcsökkentett pizzát is vásárolhatunk majd.
Kívánom, hogy mindenki, aki csak fontolgatta az életmódváltást, az kezdjen is neki a feladatnak, legyen egészségesebb, fittebb, karcsúbb, szebb!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.